The Adam Project

Pel·lícula rescatada per Netflix del calaix dels projectes en desenvolupament, en què s’hi ha passat una dècada. Originalment pensada perquè Tom Cruise en fos el protagonista, Netflix va encarregar la seva realització a Shawn Levy i Ryan Reynolds, la parella de director i protagonista de Free Guy. La relació entre ells és tan bona que la parella continuarà a la tercera entrega de Deadpool.

The Adam Project ens narra la història d’un viatger en el temps que per salvar a la dona que estima, viatja fins al nostre present en què s’acaba trobant a ell mateix quan tenia 13 anys.

Shawn Levy era el més indicat per aquest projecte. Sempre s’ha mogut entre la comèdia i el cinema familiar, en què destaquem Doce en casa, la trilogia Noche en el museo, Acero puro i recentment ha dirigit capítols de la sèrie Stranger Things dels germans Duffer. Per aquest motiu era el realitzador més ideal per donar a la pel·lícula aquell aire de producció familiar d’Amblin dels anys vuitanta. Levy se n’ha sortit molt bé i ha assolit l’objectiu amb escreix.

El repartiment està molt bé, sobretot Ryan Reynolds i el nen, Walker Scobell amb qui manté molt bona química. El cert és que fa molta gràcia veure al nen fent de Ryan Reynolds amb el mateix tipus de bromes. Fins ara, Scobell només havia fet teatre a l’escola. Aquesta és la seva primera pel·lícula. La parella funciona molt bé tant en els moments de drama com els de comèdia.

Pel que fa a la resta del repartiment secundari, ens ha agradat moltíssim tornar a veure a Jennifer Garner en el paper de la mare que per més que ho intenta, no sap com relacionar-se amb el seu fill. Zoe Saldaña interpreta a la parella del protagonista, que demostra ser molt més que això. També compta amb la participació d’un tros d’actriu com és Catherine Keener. Finalment, destacar a Mark Ruffalo amb qui manté un estira-i-arronsa interessant. A veure si trobeu l’aclucada d’ull que ens proposa la pel·lícula sobre els personatges que Ruffalo i Reynolds interpreten per Marvel.

The Adam Project no amaga els tributs a pel·lícules mítiques com Regreso al futuro, E.T. i a qualsevol pel·lícula familiar dels vuitanta amb elements fantàstics. De fet, podria ser la típica pel·lícula familiar que triomfava en el videoclub en els vuitanta, si no fos pels efectes especials moderns, però el seu esperit és aquest.

La pel·lícula també explora les relacions entre pares i mares i els seus fills. Una de les meves escenes preferides la del bar en què es troben Reynolds i Garner. Es nota que Reynolds hi ha posat bastant de la seva part perquè va viure una relació familiar semblant, al mateix temps que Garner retrata a la perfecció la inseguretat d’una mare que no sap si ho està criant bé al seu adolescent.

The Adam Project és una pel·lícula divertida amb un molt bon ritme, amb pinzellades de ciència-ficció i una part més dramàtica sobre les relacions familiars i la pèrdua. Segurament en cinemes hauria funcionat molt bé i Netflix té a les mans una de les pel·lícules que més es veuran de la plataforma aquest any. Esperem que la parella Levy-Reynolds continuïn fent més pel·lícules, sigui la tercera de Deadpool, la segona de Free Guy o qualsevol altra que mantingui l’esperit Amblin com aquesta.

T'ha agradat? Comparteix-lo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Search

Últimes ressenyes

The Order

Justin Kurzel torna a incidir en el terrorisme intern. Ja ho va fer a Nitram, en aquell cas a la seva Austràlia natal, i ara

Heretic

Les religions han estat tractades moltes vegades al cinema i en tots els gèneres, però poques vegades de manera seriosa, i fins i tot diria

Flow

Flow és una pel·lícula d’animació de Letònia que ha aconseguit reconeixement el 2024 arran del seu pas triomfal per festivals com Annecy, Cannes i d’altres.

Flora and Son

Darrera pel·lícula de John Carney, director de meravelles com Once i Begin Again, que ens ofereix una pel·lícula fantàstica que porta el seu segell per